Tänk till innan du skaffar hund

Att vara hundägare är enligt många det absolut bästa som finns. Den villkorslösa kärleken man får av en hund är svårslagen. Nu ska vi inte jämföra hundar med barn utan vi pratar om hundarna i sig och kanske i jämförelse med vissa andra djur. Eftersom hundar dock inte är riktigt lika självständiga som katter krävs det god planering innan man slår till och skaffar hund.

I Sydsvenskan kan man läsa en lista på saker att tänka på innan man köper ett husdjur som katt eller hund. Nummer 6 på listan är följande:

6) Pengarna. Det är dyrt att köpa hund. Föreningen Manimalis har beräknat (2005) kostnaden första året till 18?000 kronor, allt inräknat: själva valpen, veterinärkostnader, vaccin, försäkringar, foder, skålar, kammar, borstar, valpkurs, medlemskap i Svenska Kennelklubben etcetera.

För att komma till hela listan klickar du bara på länken i citatet ovan.

Det är väldigt kostsamt att ha hund, inte minst på grund av veterinärbesök och alla tillbehör som till exempel ett bra Flexi hundkoppel, hundkläder, leksaker, mat etcetera som hunden behöver. Om man dessutom har ett heltidsarbete, vilket nästan krävs för att kunna ha råd med en hund och alla kringkostnader, så behöver man dessutom ett hunddagis eller en hundvakt som kan ta hand om er hund hela dagarna när ni arbetar. Ett hunddagis kostar några tusenlappar i månaden men är garanterat värt det om man har råd eftersom människorna bakom hunddagis är mycket kunniga och professionella med alla typer av hundar.