Olika typer av hundsporter

När det kommer till sporter så vet vi att de skiljer sig en hel del. Det gör de även när de kommer till hundarnas värld. Här finns det allt från fina och lugna uppvisningar där hundarna ska vara rena och fina till att betta på en viss hund som vi gör med hästar. I denna text kommer vi ta upp tre typer av tävlingar man kan anmäla sina hundar i – och även själv tävla.

Från stillastående till fart

Beroende på vad vi är för typ av människa, gillar vi även olika typer av hundsporter.

  • Greyhound – tävlingen med fart och där tungan hänger ut genom munnen. På nätet kan du göra mer än att spela på nätcasino – här kan du även betta på sport och på hundar. Har du aldrig prövar så se till att vara snabb då det verkar som om denna sport blir mer och mer otillgänglig. I England har det på 65 år försvunnit många sportanläggningar för hundar: från 80 till 25.
  • Agility – När det kommer till att tävla med sin hund i Agility finns det olika tävlingsklasser man kan ställa upp i. Det fina är att både stora och små hundar kan ställa upp. Mäta hunden får du göra själv. Och är det första gången du ska vara med är det viktigt att du läser igenom vad det är du ska göra och vad som förväntas.
  • Draghundsport – Har du en hund med mycket spring i benen kan ni ställa upp i draghundsport SM. Du spänner fast hunden i din cykel och så far ni iväg på en bana som är ungefär en halvmil.